Samenwerken aan circulaire werkagenda

22 december 2022

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, TKI Bouw en Techniek, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Cirkelstad slaan de handen ineen. Op woensdag 25 januari houden zij in Utrecht een werkconferentie over circulariteit. Deze werkconferentie moet leiden tot één nationale werkagenda om circulair bouwen daadwerkelijk te versnellen, het moet de gezamenlijke opgave scherp krijgen.

Rutger Buch, initiatiefnemer van de werkconferentie: “Het is niet per se nieuw, want de verschillende platforms zijn natuurlijk al lang met allerlei initiatieven bezig. Nieuw is de afstemming van die initiatieven en dat we erop gaan sturen.” Want het blijft niet bij een eenmalige sessie, de partijen buigen zich ook over hun samenwerking. “Dat model laten we op de gezamenlijke bijeenkomst zien. Als we in elkaars verlengde kunnen werken, dan gaan we daadwerkelijk versnellen.”

Het gesprek over de samenwerking leverde meteen al een lijst op met andere organisaties die ze de volgende keer erbij willen hebben. Veel van deze organisaties zijn voor de werkconferentie uitgenodigd en praten dus al mee over de werkagenda. Rutger: “Ik hoop dat veel partijen hun stem laten horen zodat we ze aan de samenwerking kunnen verbinden. Dan gaan we massa creëren.”

Lees het hier volledige interview met Rutger.

In het Stadsblad is tevens een interview opgenomen met Vincent Gruis, voorzitter programma-adviesraad van ons innovatieprogramma Circulaire bouw en infrastructuur en voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

Andere berichten

  • 5 april 2024

    Afsluiting van programma Regionaal Bouwen aan Human Capital

  • 2 april 2024

    Mensen centraal in transitie naar duurzame bouw: ‘We hebben naast technische ook sociale innovaties nodig’

  • 1 april 2024

    Innoveren in de bouw? Betrek vakmensen