TKI Bouw en Techniek bestaat 2 jaar!

1 juli 2024

We blikken terug op een tweede jaar vol hoogtepunten:

๐Ÿ‘ทย ๐—ฅ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—›๐˜‚๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—น:ย In vier regionale hubs โ€“ en met meer dan 500 aangesloten partijen โ€“ย is er gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe skills bij huidige en toekomstige vakmensen, om zo de adoptie van innovaties te versnellen.

๐Ÿก ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ผ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด (TBL):ย In drie consortia werken meer dan 100 partijen samen aan schaalbare innovaties om de productiviteit in de sector te verhogen. Deze productiviteitsgroei is nodig om tegen 2050 een emissievrije, circulaire en klimaatbestendige leefomgeving te kunnen realiseren.

๐Ÿ—๏ธย ๐—˜๐—บ๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐—น๐—ผ๐—ผ๐˜€ ๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป:ย In 22 deelprojecten zijn methoden ontwikkeld om betaalbaar en emissieloos te bouwen. Zoals het bouwen van prefab bio-based woningen in woningfabrieken tot het grootschalig hergebruiken van afvalhout door integrale ketensamenwerking.

๐Ÿคย ๐——๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ โ€˜๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ปโ€™:ย Met de komst van de eerste verbouwstromen in provincie Utrecht en regio Drechsteden, werkt de sector efficiรซnter samen om woningen sneller te verduurzamen. Hierdoor kunnen we tegen 2030 met dezelfde middelen twee keer zoveel woningen renoveren als nu.

๐Ÿ˜๏ธย ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ ๐—ช๐—ถ๐—ท๐—ธ:ย Aannemers en gemeenten werken op wijkniveau samen om wijken weerbaar te maken tegen klimaatverandering, met circulair materiaalgebruik in de buitenruimte als speerpunt.

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mijlpalen! Op naar een nieuw jaar met nog meer innovatie en samenwerking.

Andere berichten

  • 5 juli 2024

    SEB Programmalijn Prefab: eerste ronde projecten na selectie binnenkort van start

  • 1 juli 2024

    TKI Bouw en Techniek bestaat 2 jaar!

  • 27 juni 2024

    Artificiรซle Intelligentie voor Levensduurverlenging