Grootstedelijk Kademuren Symposium

Nog altijd zijn de historische kademuren van Amsterdam van onschatbare waarde voor de stedelijke infrastructuur, maar hun ouderdom en veranderende omstandigheden roepen serieuze veiligheidsvragen op.

Binnenkort vindt een symposium plaats dat als doel heeft het bewustzijn te vergroten en kennis te delen over het behoud van deze iconische structuren, niet alleen in Amsterdam maar ook in andere steden. Het evenement focust zich op historische aspecten, vruchtbare samenwerkingen tussen onderwijsinstellingen en lokale overheden, en de praktische implementatie van onderzoek. Professor Andrew Whittle van MIT zal spreken over geotechnisch infrastructuuronderzoek in Boston, waarbij hij vergelijkingen trekt met de ondergrond van Amsterdam. Het symposium eindigt met een interactieve discussie, om verbindingen te leggen tussen industrie, academici en gemeenten.

Schrijf je kosteloos in vóór 22 november 2023 voor dit evenement, dat op 30 november 2023 wordt gehouden als onderdeel van de promotie van Mart-Jan Hemel aan de TU Delft.


Publicatie: 25 oktober 2023