Eerste editie Dag van de Volkshuisvesting

21 november 2023

Op maandag 20 november vond de eerste editie van de Dag van de Volkshuisvesting plaats. Een dag in het teken van het oplossen het woningtekort, duurzaam en betaalbaar wonen in veilige en leefbare wijken. Georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met Aedes, Bouwend Nederland, Neprom, de Woonbond, NVDE, TKI Bouw en Techniek, IVBN, CBS, het Kadaster, de VNG, IPO, Valente, de Nederlandse GGZ en gemeente ’s-Hertogenbosch.

De dag werd afgetrapt door minister Hugo de Jonge die met zijn speech de aanwezigen opriep om deze grote opdracht samen op te pakken: “Als we voor iedereen die betaalbare duurzame woning, die bloeiende gemeenschap willen realiseren, zullen we elkaar nodig hebben.” Lees de volledige speech van de minister hier terug. Op het podium deelden specialisten vervolgens hun visie over de centrale thema’s woningbouw, verduurzaming, betaalbaarheid, leefbaarheid en veiligheid.

Inspiratiesessie TKI Bouw en Techniek over ‘versnellen van renovaties’ 

In de middag konden bezoekers inspiratiesessies bijwonen over allerlei onderwerpen op het gebied van volkshuisvesting. Van biobased bouwen tot het verbeteren van leefbaarheid en van nieuwe woongebieden tot duurzame woonwijken. TKI Bouw en Techniek faciliteerde onder leiding van onze directeur, William van Niekerk, een sessie over het versnellen van renovaties. In de sessie werd ingezoomd op meerdere cases uit het TKI Bouw en Techniek programma Verbouwstromen, een innovatieprogramma gericht op creëren van opschaalbare renovatiestromen.

 

 

Andere berichten

  • 26 april 2024

    SEB Programmalijn Prefab: opschalen en toepassen van emissiereducerende innovaties

  • 5 april 2024

    Afsluiting van programma Regionaal Bouwen aan Human Capital

  • 2 april 2024

    Mensen centraal in transitie naar duurzame bouw: ‘We hebben naast technische ook sociale innovaties nodig’