Samen aan de slag voor verduurzaming van bouwmaterialen

19 juni 2024

Meerdere ministeries en een brede groep brancheverenigingen en ketenvertegenwoordigers hebben een samenwerkingsverklaring ondertekend om de verduurzaming van materiaalketens in de bouw te versnellen. Deze verklaring vormt de basis voor een bouwmaterialenakkoord dat de verduurzaming in ketens zoals beton, staal, isolatie, gips en hout stimuleert, waarmee verdere stappen worden gezet richting een circulaire bouweconomie.

De komende tijd gaan de partijen de randvoorwaarden voor versnelde verduurzaming inzichtelijk te maken. Dit vormt de basis voor een actiegericht bouwmaterialenakkoord, dat naar verwachting tegen de zomer van 2025 klaar zal zijn.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt de regie op de uitvoering van de samenwerking en krijgt hierbij ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TKI Bouw en Techniek.

William van Niekerk (Directeur, TKI Bouw en Techniek):  “TKI Bouw en Techniek werkt aan schaalbare innovaties met impact. Om kringlopen te sluiten zijn innovaties nodig om processen te verbeteren. Bovendien leidt het akkoord wellicht tot nieuwe producten en contracten. Dat is waarom wij dit akkoord tot een succes willen maken.”

Wil je meer weten? Lees de volledige samenwerkingsverklaring hier ➡️ https://www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/bouwberaad/samenwerkingsverklaring-bouwmaterialenakkoord)

Andere berichten

  • 5 juli 2024

    SEB Programmalijn Prefab: eerste ronde projecten na selectie binnenkort van start

  • 1 juli 2024

    TKI Bouw en Techniek bestaat 2 jaar!

  • 27 juni 2024

    Artificiële Intelligentie voor Levensduurverlenging