Inrichting proeftuin Moerdijkbrugzone van start

28 november 2023

Afgelopen woensdag zijn de Toekomstbestendige Leefomgeving programmapartners uit het Infra consortium die betrokken zijn bij het project ‘Data gedreven beheer en onderhoud’ samen met launching customer Rijkswaterstaat gestart met het inrichten van de proeftuin in de Moerdijkbrugzone.

Tijdens deze bijeenkomst stonden de doelen van het programma en de ambities van Rijkswaterstaat centraal, evenals de wijze waarop we met elkaar in de Moerdijkzone een eerste stap kunnen zetten om onze ambities waar te maken.

De middag was gevuld met energie en markeerde een veelbelovende start van de samenwerking. Caroline den Besten deelde inzichten over de kansen voor innovaties bij Rijkswaterstaat, terwijl Liselore Havermans, PhD haar kennis deelde over het opschalen van innovaties. Hiermee vormt de Moerdijkzone een belangrijke eerste stap in het preventief datagedreven onderhouden van onze infrastructurele assets.

Aanwezig waren deelnemers vanuit verschillende hoeken van de deelnemende organisaties Rijkswaterstaat, Witteveen+Bos, Arcadis, Royal HaskoningDHV, Movares, Fugro, Deloitte, TNO en TKI Bouw en Techniek

Andere berichten

  • 26 april 2024

    SEB Programmalijn Prefab: opschalen en toepassen van emissiereducerende innovaties

  • 5 april 2024

    Afsluiting van programma Regionaal Bouwen aan Human Capital

  • 2 april 2024

    Mensen centraal in transitie naar duurzame bouw: ‘We hebben naast technische ook sociale innovaties nodig’