Innovatie-event TKI Bouw en Techniek Kick it! 

Kom naar hét live innovatie-event voor de ontwerp-, bouw- en technieksector over schaalbare innovatie: Kick it!

Datum: Dinsdag 18 april 2023, 09:30 – 12:30 uur, met aansluitend een lunch
Locatie: Naturalis, Darwinweg 2 Leiden 

Met inspirerende sprekers, cases uit de praktijk en ontmoetingen met branchegenoten. TKI Bouw en Techniek richt zich op de ontwikkeling van schaalbare innovaties voor de maatschappelijke uitdagingen van onze sector: circulariteit, levensduurverlenging en klimaatbestendigheid. Wij nemen je in Naturalis mee in onze missie van een toekomstbestendige gebouwde omgeving. We gaan op topniveau in op de succesfactoren van innovatie. Dat gaat over techniek én meer dan techniek. We laten ook zien wat er al gebeurt in de programma’s van TKI Bouw en Techniek.

Na dit event weet je met wie en hoe je met TKI Bouw en Techniek kan werken aan de schaalbare innovaties die we nodig hebben en hoe we dit met elkaar gaan fixen.

Let’s Kick it!

Programma:

09:30 uur Inloop
10:00 uur Kick off door Doekle Terpstra – voorzitter dagelijks bestuur TKI Bouw en Techniek.
10:10 uur Prominente beleidsmakers Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Bouwen van het ministerie van BZK, en Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat, gaan in gesprek over welke schaalbare innovatiekicks nodig zijn om onze maatschappelijke opgaven aan te pakken.
10:40 uur Neuropsycholoog en bedrijfskundige Ayca Szapora slaat de brug tussen wetenschap en concrete toepassing in de praktijk over hoe wij kunnen veranderen en wat dat betekent voor leiderschap, verandering en communicatie.
11:10 uur Korte break
11:30 uur William van Niekerk, directeur TKI Bouw en Techniek, geeft een update over onze innovatieprogramma’s.
11:50 uur Kick it! casussen uit onze innovatieprogramma’s:

  • ‘Innoveren tot je een ons uitstoot: industriële modulaire houtbouw als antwoord op het betonnen blok van de bouw’ door Gert van Vugt van Sustainer.
  • ‘Startblock; het houtjeshuis uit de fabriek’ – door Jeroen Oost van Startblock.
12:20 uur De rijke variatie van de natuur leidt continu tot verandering. Hoe kan deze kennis de ontwerp-, bouw- en technieksector inspireren schaalbaar te innoveren? Nico Wissing, Landschapsontwerper en expert op het gebied van natuurinclusief bouwen, vertelt hoe kennis uit de natuur kan helpen om de gebouwde omgeving te verduurzamen.
12:30 uur Netwerklunch
13:30 uur Kick out

Elke deelnemer aan Kick it! heeft gratis toegang tot Naturalis. Bezoek dus vooral na afloop de natuurhistorische collectie.

Aanmelden

Inschrijfformulier innovatie-event dinsdag 18 april

"*" geeft vereiste velden aan

(voluit geschreven)
Graag ontvang ik de tweemaandelijkse nieuwsbrief van TKI Bouw en Techniek*

Nieuwsbrief

TKI Bouw en Techniek is het Topconsortium voor Kennis en Innovatie in bouwontwerp, bouw en bouwtechniek gericht op een toekomstbestendige gebouwde omgeving.

TKI Bouw en Techniek werkt aan drie meerjarig missiegedreven innovatieprogramma’s: Circulaire bouw en infrastructuur, Levensduurverlenging gebouwen en omgeving en Klimaatadaptief, natuurinclusief en omgevingsbewust bouwen. Samen met andere TKI’s werken wij aan de doorsnijdende thema’s digitalisering, industrialisering en human capital.